Last ned BankID-appen på nytt

Bruker du iPhone eller iPad? Da må du laste ned BankID-appen på nytt.

Last ned BankID-appen på nytt

Bruker du iPhone eller iPad? Da må du laste ned BankID-appen på nytt.

Alle Apple-brukere vil i disse dager få beskjed om at de må laste ned og aktivere BankID-appen på nytt. Dette gjelder kun for brukere av BankID-appen, og ikke for brukere av Nordea ID eller SpareBank 1s engangskode-app.

Dette skjer som følge av at BankID nå har blitt et eget selskap sammen med BankAxept. Fram til 2022 var vi en del av Vipps, og derfor har også BankID-appen bodd i Vipps sin utviklerkonto i App Store. Nå må vi flytte den inn i vår egen utviklerkonto, og dette er grunnen til at Apple-brukere nå må laste ned og aktivere BankID-appen på nytt.

For å gjøre dette så enkelt som mulig for deg, har vi lagt opp til at du kan bruke den gamle versjonen av BankID-appen til å aktivere den nye. Vi overfører all nødvendig informasjon automatisk for deg. Alt du trenger å gjøre er å åpne BankID-appen din og følge veiledningen der. Hele prosessen er gjennomført på et par minutter.

Vi anbefaler deg å laste ned og aktivere appen på nytt allerede nå. Den gamle versjonen vil nemlig slutte å fungere om ikke lenge. Da vil du ikke lenger kunne bruke den til å identifisere deg, men den vil fortsatt kunne brukes til å aktivere den nye versjonen av appen.

Når du har lastet ned og aktivert den nye versjonen av appen, vil den gamle etter hvert bli grå, med et lite gult symbol som sier «gammel». Dette gjør vi for at det skal være enkelt for deg å se hvilken app du kan slette.

Pass opp for svindelforsøk!

Det er kun gjennom BankID-appen at du kan starte denne prosessen. Du vil ikke motta noen lenker fra oss, og vi vil ikke bruke SMS, e-post eller telefonoppringninger for å informere om dette. Får du en slik henvendelse, er det et svindelforsøk. Husk at du aldri skal dele dine BankID-opplysninger med noen.

Får du opp dette varselet fra appen, er det en legitim melding. Den sendes fra appen og minner deg på at du skal aktivere appen på nytt.

Viser beskjeden man får i iOS-appen

Spørsmål og svar

Hvordan kommer jeg i gang med den nye versjonen av BankID-appen? 
Åpne den nåværende BankID-appen din og følg veiledningen der. Da vil du automatisk bli sendt videre til App Store for å fullføre nedlastningen av den nye versjonen. Deretter følger du resten av stegene i veiledningen, og så er du klar på et par minutter. Aktivering av ny app krever kun en innlogging med BankID-passordet ditt.

Hvorfor kan dere ikke bare flytte appen, uten at jeg må laste ned og aktivere på nytt?
Hvis vi hadde flyttet BankID-appen direkte til en ny utviklerkonto i App Store, hadde alle brukere automatisk blitt logget ut.  Dette ville medført at du ikke lenger kunne bruke appen, og at du hadde måttet aktivere den på nytt med kodebrikke eller BankID på mobil.  For å slippe dette, har vi lagt opp til at Apple-brukere må laste ned og aktivere BankID-appen automatisk på nytt.

Hva skjer hvis jeg ikke laster ned appen på nytt?
Den gamle versjonen av appen vil fortsatt virke en stund. Du vil altså ikke miste tilgang til BankID-appen over natten. Men,  om ikke lenge vil denne versjonen av appen slutte å virke. Derfor anbefaler vi at du laster ned og aktiverer appen på nytt nå.

Når slutter den gamle versjonen av appen å virke?
Det er foreløpig ikke satt noen eksakt sluttdato for den gamle versjonen av BankID-appen, men vi planlegger å skru av muligheten for identifisering om ikke så lenge. Det betyr at den gamle versjonen vil slutte å virke, men du vil fortsatt kunne benytte den til å aktivere den nye versjonen av appen. Vi anbefaler at du kommer i gang med den nye versjonen av appen allerede nå. 

Jeg får feilmelding om at kontaktinfo er feil. Hva er galt?

Se hvordan du kommer deg videre

Kontakt oss

Kontakt oss her, eller finn en rådgiver ved ditt kontor: